Οδηγίες πλυσίματος

Πριν ξεκινήσετε την πλύση στα αυτόματα πλυντήρια με κερματοδέκτη, συμβουλευτείτε τους πίνακες Συμβόλων & Οδηγιών καθώς και τις οδηγίες που βρίσκονται πάνω στα πλυντήρια αυτοεξυπηρέτησης και στον τοίχο.

Βήμα 1: Για να πλύνετε τα ρούχα σας πρέπει πρώτα να τα ξεχωρίσετε ανάλογα με το χρώμα, λευκά, έντονα χρωματιστά και σκούρα χρώματα. Αν βάλετε τα άσπρα με τα χρωματιστά στο πλύσιμο, μπορεί να καταστρέψετε τα λευκά σας. Επίσης πρέπει να κλείσετε τα φερμουάρ από μπλούζες και παντελόνια, και να αδειάσετε τις τσέπες.

Βήμα 2: Επιλέξτε το πλυντήριο που θα πλύνετε ανάλογα με την ποσότητα του ρουχισμού. Πριν τοποθετήσετε τα ρούχα μέσα στο πλυντήριο πρέπει πρώτα να τα ξεδιπλώσετε και να τα βάλετε μέσα στον κάδο ανοικτά. Μην παραγεμίζετε το πλυντήριο. Πρέπει πάντα να υπάρχει κενός χώρος για να μπορέσουν τα ρούχα να πλυθούν σωστά.

Βήμα 3: Απορρυπαντικό και μαλακτικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας ή να προμηθευτείτε από τον αυτόματο πωλητή απορρυπαντικού που υπάρχει στο κατάστημα. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού και μαλακτικού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Αν το απορρυπαντικό είναι σε κάψουμε την τοποθετούμε μέσα στον κάδο του πλυντηρίου. Αν το σαπούνι είναι υγρό ή σκόνη το τοποθετούμε στο συρτάρι απορρυπαντικού. Για το πλύσιμο ΠΑΠΛΩΜΑΤΩΝ & ΚΟΥΒΕΡΤΩΝ προτείνεται να χρησιμοποιείτε υγρό απορρυπαντικό. Τα απορρυπαντικά σε σκόνη πιθανόν να αφήσουν στίγματα.

Βήμα 4:Τοποθετήστε τα κέρματα στον κερματοδέκτη. Εάν δεν έχετε κέρματα μαζί σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα μετατροπής χαρτονομισμάτων που θα βρείτε στο κατάστημα.

Βήμα 5: Επιλέξτε τον κατάλληλο πρόγραμμα πλύσης. Συμβουλευτείτε τις ετικέτες στα ρούχα σας, και τις οδηγίες του πλυντηρίου και του απορρυπαντικού για τις θερμοκρασίες πλύσης.

Η πλύση διαρκεί περίπου 25 με 35 λεπτά ανάλογα με το πλυντήριο & το πρόγραμμα που θα επιλέξετε.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment