Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Απλά ακολουθήστε το σύνδεσμο ΕΔΩ. Στη συνέχεια γράψτε τον ταχυδρομικό σας κώδικα ή την περιοχή σας, πατήστε Αναζήτηση στον Χάρτη και θα σας εμφανιστεί λίστα με τα καταστήματα easywash που είναι κοντά σας.

Αφού βρείτε στην Αναζήτηση στον Χάρτη το κατάστημα που σας ενδιαφέρει κάνετε κλικ στην ιστοσελίδα του καταστήματος και εκεί μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Τα καταστήματα easywash Self Service Laundry είναι ανοιχτά κάθε μέρα όλο τον χρόνο, και τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες, από τις 7 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.

Η τελευταία πλύση καλό είναι να ξεκινήσει γύρω στις 11 μ.μ. για να υπάρχει άνεση χρόνου και για το στέγνωμα.

Το πλύσιμο σε αμερικάνικο επαγγελματικό πλυντήριο 10kg – ρούχα, πετσέτες, σεντόνια – είναι 3 ενώ σε μεγάλο επαγγελματικό πλυντήριο 18kg – παπλώματα, κουβέρτες, καλύμματα – το πλύσιμο είναι 6.

Το στέγνωμα των ρούχων είναι από 2 τα 12’ και συνήθως σε 20’-40’ στεγνώνουν ανάλογα με την ποσότητα και την ύφανση των ρούχων.

 Στα επαγγελματικά πλυντήρια των 10 kg που λειτουργούν με 3€, μπορείτε να βάλετε όσα ρούχα χωρέσουν ώστε να είναι άνετα στον κάδο με κενό μιας ανοιχτής παλάμης από το επάνω μέρος του κάδου. Μεγάλη σημασία έχει ό όγκος των ρούχων να μην ξεπερνά την κόκκινη γραμμή που βρίσκεται στο πλάι του πλυντηρίου.

Αν είναι πολλά τα ρούχα ή έχουμε παπλώματα, κουβέρτες, ριχτάρια και γενικά ογκώδη, τα βάζουμε στα μεγάλα πλυντήρια των 18kg που λειτουργούν με 6€.

Μετά τα βάζουμε σε μπλε λεκάνες που βρίσκονται κάτω από τον πάγκο διπλώματος, και τα μεταφέρουμε στα στεγνωτήρια.

Στα αμερικάνικα επαγγελματικά πλυντήρια που διαθέτουμε στα καταστήματα easywash Self Service Laundry, χάρη στη προηγμένη τεχνολογία τους και λόγω του ότι λαμβάνουν έτοιμο ζεστό νερό, η διάρκεια της πλύσης διαρκεί μόνο 25’-30’.

Στη συνέχεια, για το στέγνωμα των ρούχων σας θα χρειαστείτε γύρω στα 20’ – 40’ ανάλογα την ποσότητα των ρούχων σας και την ύφανσή τους.

Σε 1 ώρα όλα σας τα ρούχα είναι καθαρά και στεγνά έτοιμα να τα χαρείτε!

Στα περισσότερα καταστήματα easywash υπάρχουν διαθέσιμα μεγάλα επαγγελματικά πλυντήρια 18kg τα οποία είναι ιδανικά για το πλύσιμο μεγάλων υπέρδιπλων παπλωμάτων, κουβερτών, ριχταριών ή ρούχων με μεγάλο όγκο γενικότερα.

Δεν επιτρέπεται να πλένονται παπούτσια (αθλητικά, δερμάτινα, πάνινα, παντόφλες κτλ.) στα πλυντήριά μας.

Δεν επιτρέπεται να πλύνετε στα πλυντήρια αυτοεξυπηρέτησης easywash μαξιλάρια, χαλιά, φλοκάτες κ.τ.λ. Θα χρειαστεί να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένα στεγνοκαθαριστήρια.

Κάθε κατάστημα easywash έχει μηχάνημα μετατροπής χαρτονομισμάτων των 10 και 5 και νομισμάτων των 2 και τα μετατρέπει σε κέρματα του 1.

Στα easywash Self Service Laundry δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Τα  μηχανήματα λειτουργούν μόνο με κέρματα και μπορείτε να μετατρέψετε χαρτονομίσματα των 10 και 5 στο ειδικό μηχάνημα μετατροπής νομισμάτων.

Ναι φυσικά μπορείτε να φέρετε μαζί σας το δικό σας απορρυπαντικό και μαλακτικό, και να χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα που προτιμάτε.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, στο χώρο του καταστήματος υπάρχει και μηχάνημα αυτόματου πωλητή με κέρμα όπου μπορείτε να αγοράσετε απορρυπαντικό, μαλακτικό, λευκαντικό, χρωμοπαγίδα (color block) καθώς και μαντηλάκια στεγνωτηρίου.

Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε στα ρούχα σας το υγρό απορρυπαντικό, μιας και διαλύεται καλύτερα και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και στα λευκά και χρωματιστά και στα ευαίσθητα ρούχα.

Το απορρυπαντικό σε μορφή σκόνης δεν διαλύεται πολύ καλά και μπορεί να αφήσει στίγματα στα ρούχα σας.

Το υγρό μαλακτικό τοποθετείται στο συρτάρι του πλυντηρίου στο δεξί μέρος.

Τη χρωμοπαγίδα που είναι σε υγρή μορφή την τοποθετούμε στη θήκη του απορρυπαντικού μαζί με το απορρυπαντικό.

Καλό είναι να έχετε υπόψη σας ότι το υγρό απορρυπαντικό και το απορρυπαντικό σε μορφή σκόνης τα τοποθετείτε στο συρτάρι του πλυντηρίου, ενώ το απορρυπαντικό σε μορφή ταμπλέτας το τοποθετείτε κατευθείαν στον κάδο.

Δόσεις απορρυπαντικού:

  • Επαγγελματικά πλυντήρια 10kg – 1 δόση
  • Μεγάλα επαγγελματικά πλυντήρια 18kg – 2 δόσεις

ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ. Οι κάδοι θα γεμίζουν αφρό και ο ιματισμός δεν θα πλένεται σωστά.
Σημαντικό είναι να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή του απορρυπαντικού.

Η διαδικασία για να “βάλεις πλυντήριο” στα easywash είναι πολύ απλή και εύκολη!

Υπάρχουν ιδιαίτερα κατανοητές οδηγίες και αυτοκόλλητα που σας καθοδηγούν σε όλα τα βήματα του πλυσίματος και του στεγνώματος.

– Επιλέγετε το πρόγραμμα που είναι κατάλληλο για τα ρούχα σας – Λευκά (60⁰) , Χρωματιστά (40⁰), Ανοιχτόχρωμα (20⁰-30⁰), Ευαίσθητα (χλιαρό νερό & απαλό στύψιμο), Μάλλινα (20⁰).
Βάζετε  ΑΡΓΑ τα κέρματα που αναλογούν για την κάθε πλύση και πατάτε το κουμπί START.
Σε 25-30’ τα ρούχα σας θα είναι πλυμένα και πεντακάθαρα.

– Για το στεγνωτήριο, επιλέγετε τον χρόνο στεγνώματος που επιθυμείτε, βάζετε ΑΡΓΑ τα κέρματα και πατάτε το START. Σε 20’- 40’ τα ρούχα σας θα έχουν στεγνώσει!

Τα καταστήματά μας διαθέτουν αρκετά πλυντήρια και αρκετά στεγνωτήρια και μπορείτε να βάλετε ταυτόχρονα πολλές μπουγάδες ώστε να κερδίσετε πολύτιμο χρόνο!

Σε 1 ώρα θα έχετε πλύνει και στεγνώσει όλα σας τα ρούχα! 

Ναι φυσικά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το στεγνωτήριο, αλλά είναι πιθανό να πάρει περισσότερο χρόνο.

Τα καταστήματα easywash είναι καταστήματα αυτοεξυπηρέτησης με επαγγελματικά πλυντήρια και στεγνωτήρια με κέρμα, και λειτουργούν χωρίς προσωπικό.

Στα καταστήματα υπάρχουν αναρτημένες απλές και κατανοητές οδηγίες για το πλύσιμο και το στέγνωμα των ρούχων σας ώστε να σας διασφαλίσουμε μια εύκολη και ξέγνοιαστη εμπειρία με το πλύσιμο των ρούχων σας.

Εάν χρειαστείτε κάτι κατά την διάρκεια της επίσκεψής σας στα καταστήματά μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μας καλέσετε στο τηλέφωνο που είναι αναρτημένο στο κατάστημα που έχετε επισκεφτεί. Είμαστε στην διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποια δυσκολία με κάποιο μηχάνημα θα μας καλέσετε στο τηλέφωνο που αναγράφεται στο κατάστημα και θα σας βοηθήσουμε άμεσα.

Καλό είναι να έχετε πάντα υπόψη σας, ότι τα κέρματα χρειάζεται να τα ρίχνετε ΑΡΓΑ για να προλαβαίνει το μηχάνημα να τα προσμετρήσει σωστά.

Υπάρχει ειδικός χώρος αναμονής με καθίσματα και επίσης όλα τα καταστήματα easywash διαθέτουν δωρεάν Wi-Fi ώστε να περνάτε την ώρα σας ευχάριστα.

Το δίκτυο και το PASSWORD είναι αναρτημένο, σε ειδική πινακίδα εντός του καταστήματος.

Σε περίπτωση που θέλετε να απουσιάσετε, θα πρέπει να έχετε επιστρέψει, πριν τελειώσει η πλύση ή το στέγνωμα. Διαφορετικά, ο ιματισμός σας μπορεί να έχει απομακρυνθεί από τους κάδους των πλυντηρίων και στεγνωτηρίων.

Τα ρούχα σας μετά το στέγνωμα βγαίνουν αφράτα, μοσχοβολούν καθαριότητα και είναι σχεδόν ατσαλάκωτα, τα περισσότερα δεν χρειάζονται καν σιδέρωμα!

Είναι όμως σημαντικό αμέσως μετά το στέγνωμα να διπλώσετε όμορφα τα ρούχα σας στον ειδικό πάγκο που υπάρχει στο κατάστημα.

Υπάρχουν ειδικοί σάκοι που μπορείτε να αγοράσετε και από τον αυτόματο πωλητή του καταστήματος.

Όλοι  οι χώροι των καταστημάτων easywash Self Service Laundry καθαρίζονται καθημερινά από εξειδικευμένο προσωπικό. Επιπλέον, κάθε μηχάνημα συντηρείται πιστά σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις οδηγίες των αμερικάνικων κατασκευαστών επαγγελματικού εξοπλισμού Maytag Commercial και  Dexter Laundry, διασφαλίζοντας βαθιά καθαριότητα και υγιεινή σε κάθε σας πλύσιμο και στέγνωμα των ρούχων σας.

Σύμφωνα και με διακεκριμένους επαγγελματίες του τομέα της Δημόσιας Υγείας της Αμερικής, είναι ασφαλές να χρησιμοποιούμε πλυντήρια αυτοεξυπηρέτησης για το κοινό μιας και σχεδόν όλοι οι ιοί και τα βακτήρια σκοτώνονται με την υψηλή θερμοκρασία του πλυσίματος και στη συνέχεια του στεγνώματος.

Εμείς σας προτείνουμε να πλένετε τα ρούχα σας σε υψηλή θερμοκρασία – στους 40-60°C – εφόσον είναι αποδεκτό από τον κατασκευαστή του ρούχου.

Επίσης, κατά την διάρκεια του στεγνώματος λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που διαχέεται στα ρούχα όλοι οι ιοί σκοτώνονται. Οπότε μπορείτε να πλένετε και να στεγνώνετε όλα σας τα ρούχα στα easywash Self Service Laundry άφοβα!