Στα καταστήματα της easywash με τα επαγγελματικά πλυντήρια με κέρμα και τα επαγγελματικά στεγνωτήρια με κέρμα, πλένετε μόνοι σας ρούχα και ιματισμό γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά.

Έχετε βγάλει ποτέ το αγαπημένο σας πουκάμισο, πουλόβερ ή τζιν από το πλυντήριο ή στεγνωτήριο, και να συνειδητοποιήσετε ότι είναι τόσο μικρό που πλέον χωράει μόνο στο κατοικίδιο σας; Εάν έχετε αναρωτηθεί γιατί τα ρούχα συρρικνώνονται στο πλυντήριο ή το στεγνωτήριο, δεν είστε μόνοι. Ευτυχώς, υπάρχει μια απλή απάντηση – έχει να κάνει με τις ίνες, τη θερμοκρασία και την ανάδευση των ρούχων.

Κατ ‘αρχάς, τα βαμβακερά, λινά και συνθετικά ρούχα για να γίνουν, πρέπει οι ίνες τους να τραβηχτούν, να τεντώσουν και να σφιχτούν. Το πλύσιμο και το στέγνωμα αυτών των υφασμάτων χαλαρώνει τις ίνες, προκειμένου να μειωθεί η συστολή του ρούχου. Ωστόσο, τα μάλλινα και άλλες ζωικές ίνες είναι στην πραγματικότητα τρίχες σε μικροσκοπικές κλίμακες που παγιδεύουν η μια την άλλη όταν μεταποιούνται σε ύφασμα.

Το πολύ δυνατό πλύσιμο αυτών των υφασμάτων μπορεί να προκαλέσει σφίξιμο των ινών ακόμη περισσότερο, συρρικνώνοντας το ρούχο.

Στα καταστήματα easywash με τα αυτόματα πλυντήρια ρούχων για το κοινό δεν χρειάζεται να αγχώνεστε μήπως συρρικνωθούν τα ρούχα σας στο πλύσιμο ή στέγνωμα. Έχετε την επιλογή να το αποτρέψετε.

Πώς, όμως, αποτρέπουμε τα ρούχα να “μπουν” / συρρικνωθούν στο πλύσιμο;

  1. Ελέγχουμε τις ετικέτες των υφασμάτων πριν αγοράσουμε ένα ρούχο. Ενημερωνόμαστε ποια υφάσματα είναι πιο “επιρρεπή” στο πλύσιμο. Επίσης, καλό είναι να αναρωτηθούμε αν είμαστε σε θέση να φροντίσουμε ένα ρούχο. Είμαστε άραγε πρόθυμοι να αγοράσουμε εκείνη την μπλούζα ή το σακάκι που χρειάζεται στεγνό καθάρισμα για να πλυθεί; Αν όχι, επιλέγουμε κάτι που ταιριάζει καλύτερα στο στυλ μας.
  2. Ακολουθούμε τις ετικέτες υφασμάτων. Πριν βάλουμε τα ρούχα στο πλυντήριο, ρίχνουμε μια ματιά στις οδηγίες της ετικέτας. Προσέχουμε τη συνιστώμενη θερμοκρασία νερού, τον κύκλο πλύσης και τις οδηγίες στεγνώματος.
  3. Χρησιμοποιούμε κρύο νερό και τον κατάλληλο κύκλο πλύσης. Το κρύο νερό δεν εμποδίζει εντελώς το “μάζεμα” κάποιων υφασμάτων, προστατεύει όμως το μέγεθος του ρούχου. Επίσης, πλένουμε τα ρούχα σε ένα πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα, αφού τα τοποθετήσουμε σε ένα διχτάκι για μεγαλύτερη προστασία.
  4. Για το στέγνωμα των ρούχων, επιλέγουμε πρόγραμμα “χαμηλής θερμοκρασίας”.

Τώρα είστε έτοιμοι να φροντίσετε τα ρούχα της οικογένεια σας και τα δικά σας. Επισκεφτείτε το πλησιέστερο κατάστημα easywash σε Αττική, Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Ιθάκη, Κατερίνη, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κομοτηνή, Κρήτη, Λήμνο, Μύκονο, Πάρο, Πάτρα, Ρόδο, Σέρρες   και απολαύστε όχι μόνο γρήγορο πλύσιμο ρούχων αλλά και οικονομικό πλύσιμο ρούχων !!