Κορoνοϊός: τα οφέλη των επαγγελματικών στεγνωτηρίων με κέρμα  τα εντοπίσαμε και μέσα από τις συμβουλές για πλύσιμο ρούχων κατά του κορoνοϊού, αλλά και συμβουλές για στέγνωμα ρούχων κατά του κορoνοϊού, σε προηγούμενο άρθρο.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για τον ιό, η  κύρια πηγή εξάπλωσης  είναι από άτομο σε άτομο μέσα από στενές επαφές (λιγότερο από 2 μέτρα), μέσω των σταγονιδίων της αναπνοής. Σε περίπτωση που τα σταγονίδια μείνουν στα ρούχα μας, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε εμάς και τα κοντινά μας άτομα.

Χρησιμοποιώντας τα επαγγελματικά στεγνωτήρια ρούχων με κέρμα για το στέγνωμα ρούχων στα καταστήματα easywash είμαστε σίγουροι ότι παρέχουμε στον εαυτό μας τη μέγιστη προστασία:

  1. Οι υψηλές θερμοκρασίες των επαγγελματικών στεγνωτηρίων δεν αρέσουν στους ιούς. Οι ιοί μισούν τη θερμότητα και το στέγνωμα των ρούχων θα αποτρέψει την περαιτέρω εξάπλωση της νόσου (Coin Laundry Association).
  2. Χρησιμοποιώντας τα επαγγελματικά στεγνωτήρια ρούχων γλιτώνετε από τυχόν μολύνσεις των πνευμόνων, που προκαλεί η μούχλα.

Σύμφωνα με έρευνες το άπλωμα των ρούχων κυρίως πάνω σε θερμαντικά σώματα μέσα στο σπίτι αυξάνει κατά 30% τα επίπεδα υγρασίας, δημιουργώντας ένα κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη μούχλας.  (Ντέιβιντ Ντέννινγκ, καθηγητής στο Εθνικό Κέντρο Ασπεργίλλωσης στο Μάντσεστερ της Μ. Βρετανίας) Η μούχλα, όμως, προκαλεί μολύνσεις των πνευμόνων, κυρίως, σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

  1. Με τη χρήση των αυτόματων στεγνωτηρίων ρούχων προστατεύετε τα ρούχα σας από τυχών σωματίδια που περιέχουν τον ιό.

Το άπλωμα των ρούχων στο μπαλκόνι κρύβει τον κίνδυνο, τα άτομα που μένουν σε κοντινή απόσταση και μπορεί να νοσούν, να τινάζουν τα ρούχα τους σε εξωτερικό χώρο. Το τίναγμα των ρούχων εντείνει τη διασπορά του ιού μέσω του αέρα.

Ελάτε στα καταστήματα easywash για να πλύνετε και να στεγνώσετε άφοβα τα ρούχα και τον ιματισμό σας, τηρώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και ακολουθώντας τα μέτρα προστασίας για την ασφαλή χρήση των μηχανημάτων.