Στα πλυντήρια αυτοεξυπηρέτησης easywash Self Service Laundry ακολουθώντας 5 απλά βήματα, πλένετε και στεγνώνετε μόνοι σας εύκολα σε λιγότερο από 1 ώρα, ρούχα, πετσέτες, παπλώματα, κουβέρτες, ιματισμό.

  1. Στα πλυντήρια self service, επιλέγετε ποιο επαγγελματικό πλυντήριο ρούχων θα χρησιμοποιήσετε
  2. Στα πλυντήρια για το κοινό υπάρχει αυτόματος πωλητής απορρυπαντικού, σε περίπτωση που δεν έχετε μαζί σας απορρυπαντικό.
  3. Υπάρχουν οδηγίες χρήσης με τα βήματα για να ξεκινήσει η πλύση, οι οποίες βρίσκονται πάνω στα επαγγελματικά πλυντήρια ρούχων με κερματοδέκτη και στον τοίχο του καταστήματος.
  4. Μετά το τέλος της πλύσης, μεταφέρετε τα ρούχα ή τον ιματισμό σας με τις λεκάνες σε ένα από τα επαγγελματικά στεγνωτήρια ρούχων με κερματοδέκτη.
  5. Πάνω στα επαγγελματικά στεγνωτήρια ρούχων με κερματοδέκτη και στον τοίχο του καταστήματος υπάρχουν όλες οι απαραίτητες οδηγίες για να στεγνώσετε τα ρούχα σας.

Για να διατηρήσετε την γκαρνταρόμπα σας φρέσκια, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να αποτρέψετε το ξεθώριασμα των μαύρων και σκουρόχρωμων ρούχων. Τα παρακάτω απλά βήματα μπορούν να συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στη διατήρηση των ρούχων σας, ώστε να δείχνουν στα καλύτερά τους.

  1. Διαβάστε την ετικέτα των ρούχων
  2. Ταξινομήστε και διαχωρίστε
  3. Πλύνετε εντός των κανόνων
  4. Στεγνώστε προσεκτικά

1: Πώς μπορείτε να αποτρέψετε το ξεθώριασμα διαβάζοντας τις ετικέτες των ρούχων

Κάθε ρούχο έχει μοναδικές ανάγκες. Πριν βάλετε στο πλυντήριο το μαύρο τζιν ή το μωβ πουκάμισο, ρίξτε μια ματιά στην ετικέτα του ρούχου και διαβάστε τις οδηγίες φροντίδας του υφάσματος. Τα υφάσματα ξεθωριάζουν λόγω σπασίματος και μικρών σκισιμάτων που εμφανίζονται στις ίνες των ρούχων – τα σκισίματα αυτά εκθέτουν τα άκρα των ινών, οδηγώντας σε ξεθωριασμένη εμφάνιση.

Πριν βάλετε τα ρούχα στο πλυντήριο, αφιερώστε χρόνο για να μάθετε αν χρειάζονται κανονικό ή ευαίσθητο κύκλο πλύσης. Οι κύκλοι για τα ευαίσθητα είναι πιο σύντομοι και πιο ήπιοι, καθιστώντας τους μια καλή επιλογή για το πλύσιμο σκούρων ή μαύρων ρούχων καθώς και για τα πιο μαλακά και λεπτά υφάσματα.

2: Πώς να πλένετε μαύρα ή σκούρα ρούχα για να μειώσετε τη μεταφορά χνουδιών

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ο διαχωρισμός των ρούχων βοηθάει στο να μη διαρρέουν οι χρωστικές ουσίες στα λευκά και ανοιχτόχρωμα ρούχα. Όμως, ο διαχωρισμός των ρούχων βοηθά επίσης να αποτραπεί το χνούδι από το να καθίσει στα σκούρα υφάσματα και να δώσει στα ρούχα σας μια ξεθωριασμένη όψη. Πριν ξεκινήσετε να πλένετε τα ρούχα σας, διαχωρίστε τα ανά χρώμα (λευκά, ανοιχτά, ανοιχτόχρωμα, σκούρα και μαύρα) και στη συνέχεια πάλι ανά τύπο υφάσματος.

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα επιπλέον βήμα, αλλά είναι σημαντικό. Αν υφάσματα όπως το τζιν τρίβονται πάνω σε πιο ευαίσθητα υφάσματα στον κύκλο πλύσης, μπορεί να επιδεινώσει τη φθορά στο πιο ευαίσθητο ρούχο, οδηγώντας σε ξεθωριασμένη εμφάνιση.

3: Πώς να αποφύγετε το ξεθώριασμα των ρούχων ακολουθώντας τις κατάλληλες οδηγίες πλυσίματος

Αν και δεν μπορείτε να ελέγξετε τον τρόπο με τον οποίο τα ρούχα σας κινούνται μέσα στο πλυντήριο, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να φροντίσετε ιδιαίτερα τα ρούχα που αγαπάτε.

Γυρίστε όλα τα ρούχα ανάποδα και ασφαλίστε τα κουμπώματα για να αποτρέψετε τα φερμουάρ, τα κουμπιά, και άλλα κουμπώματα από το να τρίβονται πάνω στα ρούχα και να καταστρέφουν τις ίνες.

Η επιλογή του απορρυπαντικού μπορεί επίσης να κάνει τη διαφορά. Η χρήση περισσότερου απορρυπαντικού από ό,τι χρειάζεστε μπορεί να αφήσει υπολείμματα στα ρούχα, να ξεθωριάσει οπτικά τα χρώματα και να προσελκύσει περισσότερη βρωμιά.

Επιλέξτε πλύσιμο με κρύο νερό όποτε είναι δυνατόν, καθώς το ζεστό νερό μπορεί να καταπονήσει τις ίνες των ρούχων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαλακτικό, καθώς αυτό θα επικαλύψει τις ίνες των ρούχων και θα βοηθήσει στη μείωση της τριβής.

4: Πώς να αποφύγετε το ξεθώριασμα κατά το στέγνωμα των ρούχων

Όταν χρησιμοποιείτε το στεγνωτήριο, επιλέξτε έναν ευαίσθητο κύκλο με χαμηλή θερμοκρασία. Ιδανικά, θα πρέπει να βγάζετε τα ρούχα σας από το στεγνωτήριο ενώ είναι ακόμα ελαφρώς υγρά και να τα κρεμάτε για να ολοκληρώσετε το στέγνωμα. Αυτό θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το ξεθώριασμα μακριά και τα ρούχα σας να μην καταπονηθούν υπερβολικά.

Επισκεφτείτε τα πλησιέστερα πλυντήρια με κέρμα easywash σε Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αττική, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Ιθάκη, Κατερίνη, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κομοτηνή, Κρήτη, Λήμνο, Μύκονο, Πάρο, Πάτρα, Ρόδο, Σέρρες  και απολαύστε γρήγορο και οικονομικό πλύσιμο ρούχων αλλά και αποτελεσματικό πλύσιμο ρούχων!!