Στα πλυντήρια αυτοεξυπηρέτησης easywash Self Service Laundry ακολουθώντας 5 απλά βήματα, πλένετε και στεγνώνετε μόνοι σας εύκολα σε λιγότερο από 1 ώρα, ρούχα, πετσέτες, παπλώματα, κουβέρτες, ιματισμό.

  1. Στα πλυντήρια self service, επιλέγετε ποιο επαγγελματικό πλυντήριο ρούχων θα χρησιμοποιήσετε
  2. Στα πλυντήρια για το κοινό υπάρχει αυτόματος πωλητής απορρυπαντικού, σε περίπτωση που δεν έχετε μαζί σας απορρυπαντικό.
  3. Υπάρχουν οδηγίες χρήσης με τα βήματα για να ξεκινήσει η πλύση, οι οποίες βρίσκονται πάνω στα επαγγελματικά πλυντήρια ρούχων με κερματοδέκτη και στον τοίχο του καταστήματος.
  4. Μετά το τέλος της πλύσης, μεταφέρετε τα ρούχα ή τον ιματισμό σας με τις λεκάνες σε ένα από τα επαγγελματικά στεγνωτήρια ρούχων με κερματοδέκτη.
  5. Πάνω στα επαγγελματικά στεγνωτήρια ρούχων με κερματοδέκτη και στον τοίχο του καταστήματος υπάρχουν όλες οι απαραίτητες οδηγίες για να στεγνώσετε τα ρούχα σας.

Οι πετσέτες πρέπει να πλένονται μετά από κάθε τρεις χρήσεις. Είτε πρόκειται για πετσέτες μπάνιου, χεριών ή προσώπου, ο σωστός τρόπο πλυσίματος είναι απαραίτητος για να διατηρούνται αφράτες και απορροφητικές. Οι παρακάτω συμβουλές μας θα σας δείξουν πώς να πλένετε σωστά τις πετσέτες σας και πώς να τις κάνετε μαλακές ξανά.

Συμβουλές για σωστό πλύσιμο πετσετών:

 Βήμα 1: Συμβουλευτείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή

Οι καινούργιες πετσέτες πρέπει να πλένονται πριν τις χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε τυχόν χημικά και να μειώσετε το χνούδι. Πριν το πλύσιμο, θυμηθείτε να ελέγξετε την ετικέτα. Ορισμένες πετσέτες μπορεί να έχουν διακοσμητικά ή άλλα υφάσματα που διαφέρουν από την κανονική βαμβακερή πετσέτα, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν τον κύκλο πλύσης και στεγνώματος που χρησιμοποιείτε.

Βήμα 2: Ξεχωρίστε τις πετσέτες ανά χρώμα

Για να διατηρήσετε το λευκό χρώμα στις πετσέτες σας και να αποτρέψετε το ξεθώριασμα τους, πλύνετε τις ξεχωριστά. Οι χρωματιστές ή σκούρες πετσέτες πρέπει να πλένονται μόνες τους για να αποφευχθεί το ξεθώριασμα τους. Επίσης καλό είναι οι πετσέτες να πλένονται μόνες τους χωρίς ρούχα για την αποφυγή πιθανής μεταφοράς βακτηρίων.

Βήμα 3: Τοποθετήστε τις πετσέτες στο πλυντήριο

Τοποθετήστε τις πετσέτες στο πλυντήριο με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να στριφογυρίσουν στον κάδο, για να καθαριστούν αποτελεσματικά. Μερικά πλυντήρια μεγαλύτερης χωρητικότητας μπορούν να χωρέσουν περισσότερες πετσέτες ταυτόχρονα, αλλά προσέξτε μην υπερφορτώσετε.

Βήμα 4: Προσθέστε απορρυπαντικό

Προσθέστε απορρυπαντικό όπως θα κάνατε κανονικά για μία πλύση. Τα υπολείμματα από υπερβολική δόση απορρυπαντικού συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου και είναι πιο δύσκολο να ξεπλυθούν. Εάν χρησιμοποιείτε λευκαντικό για να ζωντανέψετε ή να απολυμάνετε τις λευκές πετσέτες, προσθέστε περίπου μισό καπάκι.

Βήμα 5: Επιλέξτε κύκλο πλύσης

Οι πετσέτες πρέπει να πλένονται στο θερμότερο νερό κατάλληλο για το ύφασμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Γενικά, συνιστάται ζεστό ή καυτό νερό για το πλύσιμο των πετσετών.

Βήμα 6: Στεγνώστε τις πετσέτες στο στεγνωτήριο

Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση, μεταφέρετε αμέσως τις πετσέτες στο στεγνωτήριο. Για να βοηθήσετε τις πετσέτες να στεγνώσουν γρηγορότερα, κουνήστε τις πριν τις τοποθετήσετε στον κάδο.

Οι πετσέτες πρέπει να στεγνώνονται σε κατάλληλη θερμοκρασία για το ύφασμα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Γενικά, συνιστάται χαμηλή έως μέτρια θερμοκρασία. Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα υφάσματα, οπότε φροντίστε να αφαιρέσετε τις πετσέτες αμέσως μόλις στεγνώσουν.

Βήμα 7: Διπλώστε τις πετσέτες

Περιμένετε έως ότου στεγνώσουν εντελώς οι πετσέτες προτού τις αφαιρέσετε από το στεγνωτήριο, καθώς υπολείμματα υγρασίας μπορεί να προκαλέσουν μυρωδιές από μούχλα. Διπλώστε τις πετσέτες και αποθηκεύστε τις σε δροσερό σημείο για να τις διατηρήσετε φρέσκες και αφράτες.

Επισκεφτείτε τα πλησιέστερα πλυντήρια με κέρμα easywash σε Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Αστυπάλαια, Αττική, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Ιθάκη, Κατερίνη, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κομοτηνή, Κρήτη, Λήμνο, Μύκονο, Πάρο, Πάτρα, Ρόδο, Σέρρες  και απολαύστε γρήγορο και οικονομικό πλύσιμο σεντονιών αλλά και αποτελεσματικό πλύσιμο σεντονιών!!