O Κωνσταντίνος Κοσμάς, παράλληλα με την Σχολή Οδηγών που διατηρεί στην Πάτρα, τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει 3 καταστήματα franchise easywash Self Service Laundry.

Με μεγάλη επιτυχία λειτουργούν στην οδό Πατρών Κλάους 138,  στη οδό Κορίνθου 3-7 καθώς και στην οδό Κορίνθου 356,  τρία  franchise καταστήματα easywash με επαγγελματικά πλυντήρια με κέρμα.

 • Ποιοι λόγοι οδήγησαν τα επιχειρηματικά σας βήματα στον χώρο του coin laundry franchise?

Έψαχνα για μια δεύτερη δραστηριότητα που θα μπορούσα να έχω παράλληλα με την κύρια δουλειά μου, και βρήκα την ιδέα στο internet. Είχα τον χώρο και μου άρεσε σαν ιδέα. Βασικά, ενθουσιάστηκα με την ιδέα του franchise πλυντήρια με κέρμα και ξεκινήσαμε το 2012.

 • Γιατί επιλέξατε την easywash Self Service Laundry?

Έψαξα λίγο στην αγορά αν υπήρχε κάτι αντίστοιχο, αλλά δεν υπήρχε. Παράλληλα, είχα πολύ καλή επικοινωνία με την εταιρεία και τον υπεύθυνο της εταιρείας τον κ. Κουδουνά, με ενημέρωσαν αναλυτικά και επέλεξα την easywash!

 • Πώς ήταν η επιχειρηματική σας πορεία μέχρι στιγμής?

Το 2012 άνοιξα το πρώτο μου κατάστημα, το 2015 το δεύτερο κατάστημα, το 2018 το τρίτο κατάστημα και πάμε αρκετά καλά, είμαι ευχαριστημένος.

 • Υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης για δύο – τρία  franchise self service laundry του ίδιου brand στην ίδια περιοχή;

Ναι βέβαια, αλλά χρειάζεται να γίνει σταδιακά η ανάπτυξή τους ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες.

 • Tί υποστήριξη έχετε λάβει από την easywash και πώς ήταν η συνεργασία σας μέχρι τώρα?

Η συνεργασία μου με την εταιρεία μετά από τόσα χρόνια μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι πολύ καλή και με έχει στηρίξει σε ότι έχω χρειαστεί – στην τεχνογνωσία, στο marketing, στην τεχνική υποστήριξη.

 • Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε αντιμετωπίσει στις επιχειρήσεις σας?

Πριν 10 χρόνια που ξεκινήσαμε, ο κόσμος δεν γνώριζε τα καταστήματα με επαγγελματικά πλυντήρια με κέρμα και πώς λειτουργούν. Χρειάστηκε χρόνος για να τα μάθει ο κόσμος και να τα δοκιμάσει. Αλλά με την πάροδο του χρόνου όλα πήγαν καλά. Βοήθησε σίγουρα και το marketing με φυλλάδια καθώς και τo Facebook και το Google my business.

 • Υπάρχουν προσδοκίες και στόχοι που δεν έχετε πραγματοποιήσει ακόμη?

Φυσικά, θέλω να αναπτύξω περισσότερο τα easywash καταστήματά μου, να γίνουν πιο λειτουργικά με πιο πολλά μηχανήματα και γιατί όχι να επεκτείνω περισσότερο την δραστηριότητά μου και με ένα τέταρτο κατάστημα.

 • Κατά την γνώμη σας ποιοι παράγοντες συμβάλλουν στην επιτυχημένη λειτουργία των καταστημάτων?

Το πιο ουσιαστικό πλεονέκτημα θεωρώ ότι είναι ότι με το πλύσιμο των ρούχων στα επαγγελματικά πλυντήρια για το κοινό – easywash Self Service Laundry, κερδίζει χρόνο ο πελάτης, γιατί μέσα σε 1 ώρα μπορεί να έχει πλυμένα και στεγνά τα ρούχα του. Επίσης, η τιμή είναι προσιτή, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό τις μέρες μας .

 • Θα ευχόσασταν να γνωρίζατε κάτι πριν ξεκινήσατε ?

Τεχνικά θέματα κυρίως, τα υπόλοιπα θέματα διαχείρισης τα είχα κατανοήσει από την επικοινωνία και την συνεργασία μου με την έμπειρη ομάδα της easywash.

 • Τί σας προβληματίζει για το άμεσο μέλλον?

Κυρίως η ενεργειακή κρίση και οι τιμές των καυσίμων.

 • Η επιχειρηματική σας αυτή δραστηριότητα σας βοηθά να υπάρχει ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής? 

Με βοηθά αρκετά γιατί λόγω και της άλλης μου δουλειάς είμαι αρκετά απασχολημένος.

 • Τί θα συμβουλεύατε κάποιον που θα ήθελε να ξεκινήσει την δική του επιχείρηση easywash?

Να ξεκινήσει! Ανεπιφύλακτα θα έλεγα!

 

Σας ευχαριστούμε πολύ!